Tejo Coen

Mijn eerste kennismaking met de fotografie was toen ik als 12 jarige knaap mee in de donkere kamer van mijn nonkel Theo een beetje kon helpen met het spoelen en drogen van zijn foto's.

Hij was fotograaf van beroep en had een klein winkeltje met studio en een nog kleinere donkere kamer in de inkomhal van een grote bioscoop in Merksem de “Merksem Palace”.

Vele jaren later had ik mijn eigen goed uitgeruste doka waar ik zowel mijn zwart-wit als mijn kleurfoto’s zelf kon afdrukken.

Ondertussen ben ik natuurlijk ook overgeschakeld naar de digitale fotografie.

Door zelf vele jaren actief aan sport te doen is dit een onderwerp waar ik het meeste voldoening krijg. Maar zoals je kan zien in deze gallery komen ook andere onderwerpen zeker aan bod.

Door mij de laatste jaren wat te verdiepen in het nabewerken van mijn foto’s in Photoshop en verschillende extra plugins ging er wel een nieuwe wereld voor mij open. Creativiteit kent nu geen grenzen meer en ik kan mij hierin zeker uitleven.

Nu Photoshop is geen wondermiddel en enkel een hulpmiddel om een foto misschien net dat ietsje aantrekkelijker te maken.

Ondertussen fotografeer ik reeds meer dan 50 jaar en alle dagen ben ik op zoek om nieuwe dingen te leren kennen of mij er verder in te bekwamen.