Richard De Nul

Het is pas in 2003 met de opkomst van de digitale fotografie dat ik de camera ontdekt heb.

Al snel besefte ik dat theoretische en praktische kennis van scherpte / diepte, sluitersnelheid en oa. diafragma zeer belangrijk waren.

Ik zette mijn eerste stappen in de natuurfotografie met landschappen, paddenstoelen en uiteraard de bloemetjes en de bijtjes. Kort nadien verruimde ik letterlijk en figuurlijk de horizonten tijdens expedities naar oa. Egypte en India. De interesse naar etnische portretfotografie was geboren.

De camera werd mijn derde oog en mijn onafscheidelijke vriend. De aanhoudende honger naar meer werd gestild in de digitale nabewerking en hier kon de persoonlijke creativiteit nog meer aan bod komen.

Zonder de voorgaande disciplines uit het oog te verliezen vormen concertfotografie, dans en circus vandaag de ultieme uitdaging...